100 miljoen voor duurzame renovatieprojecten huurwoningen

Ook in deze crisistijd gaan de plannen om de doelen van het Klimaatakkoord te behalen door. Sterker nog, de overheid heeft een budget van 100 miljoen vrijgemaakt voor een nieuwe regeling: de Renovatieversneller. Een mooi initiatief, niet in de laatste plaats voor de werkgelegenheid en de continuïteit van de bouwsector.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de vergroening van woningen en daarmee de vermindering van de CO2 uitstoot. Niet alleen goed voor het milieu en het behalen van de klimaatdoelen, maar ook voor de portemonnee van de bewoner.

Om met deze maatregel het beste resultaat en hoogste rendement te behalen, en een zo’n klein mogelijke voetafdruk achter te laten, is EPS (piepschuim) de meest logische keuze. Het past perfect in dit plaatje, het is een 100% recyclebaar product en doordat het gemaakt is van 98% lucht zijn er weinig  grondstoffen voor nodig. Daarnaast is de keten voor EPS vanaf 2015 gesloten en daarmee dus circulair.

Dit jaar nog is er 20 miljoen beschikbaar om naar schatting drie- tot vierduizend woningen te verduurzamen. Woningcorporaties, VvE’s, verhuurders en andere partijen kunnen hun plannen voor ten minste 150 woningen gebouwd voor 1995 indienen.

De versnelling en kostenreductie moeten ervoor zorgen dat voor 2030 jaarlijks zo’n 200.000 woningen gerenoveerd en verduurzaamd kunnen worden. Lees hier meer over deze regeling

Rogier