EPS-branche waarborgt continuïteit

ZSite-590e680329Geëxpandeerd polystyreen (EPS), ook bekend als piepschuim of ‘tempex’ is een van de meest veelzijdige kunststofschuimen. In de bouw (B&U) toegepast als drukvast isolatiemateriaal in funderingen, vloeren, wanden en daken; als verpakkingsmateriaal zeer nuttig door het hoog schokabsorberend vermogen met steeds meer technische toepassingen en in de GWW-sector bekend als lichtgewicht ophoogmateriaal.

In verband met de aanstaande prepensionering van de heer ir. ing. J. (Hans) Tepper, heeft het bestuur van Stybenex per 1 mei 2010 de heer ing. B. (Benedikt) van Roosmalen MBA, aangesteld tot directeur.

Branchebelangen
De crisis in de bouw is ook de EPS-branche niet ongemerkt voorbij gegaan. Toch kon de branche haar marktaandeel behouden en zelfs in bepaalde marktsegmenten een kleine groei doormaken. Van de na-isolatie en renovatie van de bestaande gebouwenvoorraad verwacht de sector nog groei. Daarnaast zit de branche met smart te wachten op aanscherping van de epc-eisen voor nieuwbouw, waarvan inmiddels genoegzaam bewezen is, dat die met dikkere isolatie het meest efficiënt en comfortabel bereikbaar is.

Continuïteit
Na precies 20 jaar gaat Hans Tepper gebruik maken van zijn mogelijkheid tot prepensioen. Hij zal echter bij een paar onderwerpen betrokken blijven om voor een naadloze overdracht naar zijn opvolger te zorgen.
Benedikt van Roosmalen (48) heeft een uitgebreide ervaring in de beton- mortel en prefab-betonindustrie opgedaan, en was al eerder directeur van een brancheorganisatie in de toeleveringsindustrie.

admin