EPS-industrie in actie tegen zwerfvuil

De EPS-industrie heeft vandaag het Operation Clean Sweep® (OCS) – convenant  ondertekend. Daarmee verbinden de Nederlandse producenten van EPS-isolatie- en verpakkingsproducten zich aan het doel van nul emissie van kunststof korrels, vlokken en poeder naar het milieu.

Operation Clean Sweep: verantwoordelijkheid nemen

Deelname aan Operation Clean Sweep is voor de leden van Stybenex, branchevereniging van EPS-producenten, vanzelfsprekend. Zowel de fabrikanten van EPS-isolatieproducten als EPS-verpakkingen hebben ondertekend. Het voorkomen en verminderen van (zwerf)afval pakken deze bedrijven structureel aan met aantoonbare en doeltreffende maatregelen. De EPS-sector wil voorkomen dat verlies optreedt van pellets (grondstoffen), beats (geëxpandeerd EPS) en EPS-restmateriaal, in de productie- en logistieke keten, maar ook in de directe omgeving van de productielocatie. Door de ondertekening van het OCS-convenant spreekt Stybenex als koepelorganisatie expliciet haar commitment uit, ook via dit programma, om haar zorgplicht voor mens en milieu te realiseren.

#NRKbuitenterreindag, actie tegen zwerfvuil

Stybenex voegt de daad bij het woord en voert actie tegen zwerfvuil. Tijdens de #NRKbuitenterreindag van 19 maart doen de brancheorganisatie en haar leden mee aan de landelijke opschoonactie. Op die manier geven zij aandacht aan een beter milieu en het terugdringen van zwerfafval.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Twitter en LinkedIn.

Rogier