Ook voor oud EPS uit gebouwen is er nu een oplossing

Het is bijna zover. De demonstratiefabriek in Terneuzen start met het recyclen van EPS uit sloopprojecten. Het gaat hier om het unieke project PolyStyreneLoop dat met steun van overheden en heel veel nationale en Europese bedrijven en branches is gerealiseerd. Uiteraard hoort daarbij ook Stybenex, vereniging van EPS-fabrikanten.

EPS is een veelgebruikt isolatiemateriaal. Het is duurzaam, gaat oneindig mee en veroudert niet. EPS bestaat voor 98% uit lucht. Het polystyreen verpakt als het ware de lucht. Door zijn unieke eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid, veiligheid, milieu en lange levensduur is EPS volgens velen de beste isolator.

Recycling

EPS kan oneindig gerecycled worden, maar omdat ouder EPS soms de broomhoudende vlamvertrager HBCD bevat, kan het niet op dezelfde manier worden gerecycled als het huidige EPS. PolyStyreneLoop biedt echter een unieke recyclingoplossing die het polystyreen en het broom in de vlamvertrager scheidt.

Nieuwe producten

De technologie van PolyStyreneLoop maakt het mogelijk om het ingezamelde EPS uit sloopprojecten te recyclen en opnieuw te gebruiken voor bouwmaterialen. PolyStyreneLoop weet op deze manier de waarde van grondstoffen te behouden en draagt zo bij aan de circulaire economie.

Hoe deze technologie werkt? Bekijk het in deze video. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Twitter en LinkedIn.

Rogier