Over airpop

Introductie van de nieuwe naam airpop, engineered air

Geëxpandeerd Poly Styreen (EPS) heeft in de volksmond vele namen gehad in Europa: piepschuim of tempex in Nederland, PSE in Frankrijk of Köpük, Porexpan of Putoplastas in de Oost Europese landen om er maar een paar te noemen. In samenwerking met de grondstof producenten, de Europese associatie van zowel bouw toepassingen als powerparts (verpakking en overige technische vormdelen) is de naam airpop® geïntroduceerd met de aanvullende slogan engineered air. Waarom deze naam? Simpelweg omdat het meteen aangeeft waar het om gaat: air ofwel lucht. Veel lucht, 98% lucht om precies te zijn. Slechts een klein deel is gemaakt van het geëxpandeerde polystyreen, dat tot 50 keer zijn eigen volume uitzet. Airpop® is relatief eenvoudig te produceren is duurzaam, betaalbaar, een goede isolator, vocht ongevoelig, kent een zeer laag gewicht en hoge schok absorptie, verkrijgbaar in zeer hoge druksterktes.

Wat is airpop
Airpop bestaat al meer dan 60 jaar. Het is een aardolieproduct van een bijzondere soort. Airpop bestaat namelijk voor slechts twee procent uit de vaste stof EPS en voor 98 procent uit… pure lucht! In één kubieke meter of 1000 liter EPS zitten ongeveer 10.000.000 bolletjes geperst ook wel parels genoemd. Elke parel telt 3.000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. EPS is een monomateriaal. Dat wil zeggen dat het bestaat uit één materiaalsoort. Het is dus zuiver en daarom bij uitstek geschikt om te recyclen.

Daarbij is airpop nog steeds een van de effectiefste te fabriceren materialen in zijn soort. Dat komt door de milieuvriendelijke en efficiënte productiemethode. Daarbij wordt de grondstof polystyreen vermengd met het blaasmiddel pentaan en geëxtrudeerd tot EPS-granulaat. Dat zijn kleine harde korrels leverbaar in verschillende diameters. De eerste stap op weg naar EPS is het voorschuimen. Dat gebeurt met stoom van tussen 100 en 105˚ Celsius. Hierbij wordt het pentaan gasvormig. In dit proces zetten de korrels uit tot de reeds genoemde EPS-parels. Door afkoeling condenseert zowel de stoom en het pentaan. Zo ontstaat een onderdruk en komt er voor 98 procent aan lucht in de parels. Hierbij verdwijnt het pentaan uit de korrels. Pentaan kan worden afgevangen om het te gebruiken bij de productie van stoom.

Bij de productie van het eigenlijke airpop worden de parels in een blokvorm of een matrijs geïnjecteerd. Deze wordt vervolgens met oververhitte stoom verhit. Door de druk en de hitte kleven de parels aan elkaar vast tot het eindproduct airpop. De dichtheid van airpop wordt bepaald door de korrelgrootte van het EPS-granulaat, de druk en de hoeveelheid basismateriaal. Daarom wordt de kwaliteit van airpop weergegeven in een druksterkte.

Producteigenschappen
Airpop heeft een aantal unieke eigenschappen die het zeer geschikt maken voor toepassing als isolatiemateriaal, als verpakkingsmateriaal voor zowel food als hardware, en voor in de bouw en GWW.

  • airpop heeft een zeer goede isolatiewaarde
  • airpop heeft uitstekende mechanische eigenschappen
  • airpop is goed vormvast, zet niet uit en krimpt niet
  • airpop is volkomen inert
  • airpop is ongevoelig voor water en vocht
  • airpop is goed bestand tegen zonlicht
  • airpop is goed bestand tegen chemie zolang het geen aardoliederivaten zijn
  • airpop is zonder beschermende maatregelen te verwerken
  • airpop is voor 100 procent te recyclen.