PolyStyreneLoop wint prestigieuze Blue Tulip Award!

Gisteravond is bekend geworden dat in de categorie “Klimaat” PolyStyreneLoop de toonaangevende Blue Tulip Award heeft gewonnen. De jury erkent de innovatie en de bijzondere samenwerking van de gehele keten. “PolyStyreneLoop zet de circulaire economie in actie!” zo luidt het juryrapport.

PolyStyreneLoop is een initiatief ontstaan vanuit de industrie. De CreaSolv® technologie van het Fraunhofer Institute en CreaCycle GmbH maakt het mogelijk om de, inmiddels niet meer toegepaste stof, HBCB te scheiden van het overige materiaal. Hierdoor kan ook al het EPS van vóór 2015 die nog die stof bevat ook worden gerecycled. Dit is een enorme stap naar een volledige sluiting van de keten, omdat nu ook oud piepschuim afval kan worden verwerkt tot een nieuw product.

Al een groot deel van Europese industrie is lid of supporter van PolyStyreneLoop. Dit betreft de gehele keten van grondstofleveranciers tot bouwbedrijven. Met behulp van hun inleg en de toekenning van Europese en Nederlandse subsidies heeft deze technologie voeten aan de grond gekregen. Inmiddels is er gestart met de bouw van de fabriek in Terneuzen.

Lees hier meer over deze prachtige ontwikkeling.

Nicolette