Stybenex analyseert onderzoeken naar brand bij zonnepanelen: isolatiematerialen spelen vrijwel geen rol

Stybenex directeur Rogier Goes is samen met Hugo Smits van Isobouw Systems b.v. in een aantal nationale en internationale onderzoeken gedoken die te maken hebben met de brandveiligheid van zonnepanelen op platte daken.

Onlangs kwam in het nieuws dat verzekeraars steeds vaker de brandverzekering beëindigen als er sprake is van zonnepanelen op platte daken. Volgens de verzekeraars is het risico op brand te hoog doordat er “brandbaar” isolatiemateriaal is gebruikt. Een bekend voorbeeld hiervan is het ijsstadion Thialf in Heerenveen, dat eind mei werd gesommeerd alle vijfduizend zonnepanelen direct uit te schakelen omdat de verzekeraar niet langer het risico wilde dekken. Een enorme klap in het gezicht van het al noodlijdende Thialf dat met deze investering 4 jaar geleden juist de weg naar vergroening en zelfvoorzienendheid had ingezet.

Hoe zit het nu werkelijk met branden op platte daken met zonnepanelen? Stybenex analyseerde de onderzoeken en beschrijft wat we hieruit kunnen leren. Zodat we verder kunnen werken aan een duurzaam Nederland.

Het vakblad “Roofs” geeft ons het podium om deze analyse en onderbouwing te delen met Nederland.

Lees hier het hele artikel.

Nicolette