Stybenex begroet twee nieuwe leden

Stybenex is sinds 1976 de branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS airpop® producten. Wij stimuleren het gebruik van EPS airpop® als isolatie- en verpakkingsmateriaal en als licht ophoogmateriaal in de GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw).

We geven  voorlichting over het materiaal en we zetten eigen studies en onderzoeken op over EPS airpop® toepassingen. We doen ook vaak mee in onderzoek van andere stakeholders en partners in de markt. Als branchevereniging vertegenwoordigt Stybenex haar leden bij overheidsinstanties en tal van andere organisaties en alle relevante netwerken, nationaal en internationaal.

Met ingang van 1 juli is de firma Oosterbeek EPS toegetreden en per 1 september VBI Weurt. Beide zijn gerenommeerde EPS producenten met een lange ervaring met EPS producten in diverse toepassingen. Beide bedrijven spelen ook een belangrijke rol in de inzameling en recycling van EPS afval en -restmateriaal voor de inzet van nieuwe EPS producten.

Oosterbeek EPS is onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep en heeft haar oorsprong in de recycling van gebruikt verpakkingsmateriaal en heeft zich daarna gespecialiseerd in diverse EPS toepassingen zoals bijvoorbeeld EPS isolatie onder betonnen prefab systeemvloeren en EPS blokken voor de Grond-, Weg-, en Waterbouw.

VBI Weurt behoort tot de Consolis groep, sterk in prefab beton en is ook al sinds de tachtiger jaren actief in EPS vloersystemen, zoals de EPS combinatievloer en natuurlijk de renovatievloer. VBI Weurt stond aan de basis van de EPS funderingsbekisting en is ook betrokken bij de recycling van EPS.

Stybenex voorzitter Wilt Jan de Boer ziet met de toetreding van de nieuwe leden het vertrouwen in Stybenex bevestigd en geeft aan dat hiermee een vrijwel gehele EP-vertegenwoordiging is gerealiseerd. Namens Oosterbeek zal de heer Maurice van Nieuwpoort toetreden tot het Stybenex bestuur en namens VBI Weurt is dit de heer Herre Eisenga.

Rogier