Toename gebruik veilige EPS vloerisolatie

kruipruimte_iso Producenten van EPS (piepschuim)melden een sterke toename van het gebruik als veilige kruipruimte-isolatie, vloerisolatie en na-isolatie in spouwmuren.

Dit meldt Stybenex, de overkoepelende organisatie voor EPS Fabrikanten in Nederland. De organisatie is daarover niet verbaasd. “Er is steeds meer aandacht voor isolatie, zeker ook bij bestaande woningen en renovatieprojecten. Dan is het niet verwonderlijk dat bouwers en particulieren kiezen voor een veilige, probleemloze en duurzame manier van isololeren. Dat is precies waar EPS voor staat. Het bestaat voor 98% uit lucht, is volledig recyclebaar, rot niet schimmelt niet,het is ongevoelig voor vocht en veilig  te verwerken zonder persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken.

Wand en gevel isolatie

Voor isolatie van de wand en of gevel bestaan diverse mogelijkheden. Zo bestaat er binnenisolatievoor het geval dat het gebouw geen spouw heeft of buitengevelisolatie niet mogelijk is. Buitengevelisolatie is de beste methode omdat je daarmee het huis een dikke winterjas aantrekt. Dat scheelt stookkosten in de winter en er is minder koeling in de zomer nodig. Meer informatie vindt u hierover bij de professionele systeemhouders. Beter bekend is na-isolatie van de spouw. Dat is een zeer geschikte methode als een spouw nog niet van isolatie is voorzien. Professionals met geschikte apparatuur spuiten EPS en het bindmiddel  met een combi-spuitpistool  gelijktijdig in.  Dit vormt een gebonden, homogene massa.  De gaten in de kruising van de lint- en stootvoeg worden nadien afgewerkt en het besparen kan beginnen! Terugverdientijden van drie jaar zijn geen uitzondering de temperatuur van de binnenmuur kan enkele graden oplopen, u heeft immers goed geïsoleerd!

Vloerisolatie

Er zijn diverse mogelijkheden om de vloer of kruipruimte te isoleren met EPS.De keuze van een systeem is afhankelijk van de werkruimte, vocht of water in de kruipruimte en of u het zelf doet of laat doen.Bij een  houten vloer  is het wel belangrijk dat kruipruimte droog is, goed geventileerd blijft en geen druppels zichtbaar zijn gedurende de natte periode om houtrot te voorkomen. Ook kunnen in de kruipruimte EPS-parels (de bekende piepschuim bolletjes)  of vormdelen  worden geblazen die de bodem isoleren. Pas op met het toepassen van komvormige schuimdelen (chips). Daarin kan vocht blijven staan waardoor de isolatiewaarde afneemt. Ook bestaan er PE-zakken gevuld met EPS die op de bodem en opstaande wanden in de kruipruimte zijn te plaatsen. De begane grond voelt warmer aan en U bespaart op de gasrekening en het comfort neemt toe! Natuurlijk is isoleren uw leidingen onder de vloer een eerste vereiste. Niet alleen uit oogpunt van besparing en milieu maar ook om onnodige condensvorming te voorkomen.

Voor meer informatie kunt terecht op www.slimisoleren.nl en de site van Venin,  de professionals die EPS verwerken.

admin