Bijzondere toepassingen

Renovatie

Voor het renoveren en verbeteren van bestaande bouw is EPS airpop® een heel praktisch materiaal. Momenteel stijgt het volume in de renovatiebouw enorm. Daarbij gooit EPS airpop® hoge ogen. Zo zijn er hele innovatieve manieren om de buitengevel van de woning in één keer te isoleren én te vernieuwen. Ook voor de renovatie van daken bestaat er een aantal slimme, snelle en hoogwaardige oplossingen. Voor elk bouwdeel is wel een handige oplossing met EPS airpop® verkrijgbaar. Minder bekende voordelen van het gebruik van EPS airpop® bij woningrenovatie zijn bijvoorbeeld dat:

  • het bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat; het ongevoelig voor schimmel
  • er geen vezels, stof of gevaarlijke stoffen vrijkomen en stofophoping wordt voorkomen. Het kan zonder bescherming gebruikt worden. Geen huidirritate, geen gevaar voor de ogen of luchtwegen.
  • het ongevoelig voor vocht is
  • het eenvoudig te verwerken is

Aardbevingsbestendige woningen

In Groningen hebben aardbevingen veel invloed op de huizen. Een Groningse zocht eeen ontwerp voor een huis dat bestendig is tegen de aardschokken.

Een architect ontwikkelde een ontwerp voor een huis volledig opgebouwd uit D-EPS, een piepschuim dat licht, schokbestendig en innovatief is. De fabrikant van het D-EPS ontwikkelde samen met de architect de piepschuim constructie, vloeren, kolommen en tussenmuren. Om de woning nog schokbestendiger te maken, kan het huis ook drijvend in een bak met water worden geplaatst. Zo hebben de aardbevingen minder impact en kan de Groningse veilig blijven op het land waar ze nu woont.

Ook in Zuid-Europa wordt EPS airpop® veel gebruikt in de bouw omdat het trillingen door aardbevingen gedeeltelijk kan opvangen.

Dempende werking bij treinomgevingen

De meest kosteneffectieve maatregel om trillingen en geluidsoverlast te voorkomen bij treinsporen is een scherm is dat bestaat uit een damwand en EPS airpop®

admin