EPS in beeld

In onze video’s brengen we waardevolle eigenschappen van EPS in beeld.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Volg ons op YouTube.

Surfen van Oslo naar Londen – Deel 1

Maak kennis met Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer. Van half juni tot half juli surft hij op een board van gerecycled EPS van Oslo naar Londen. Zijn doel? De invoer van het statiegeldsysteem in Groot-Brittannië versnellen.

Slim Isoleren met EPS: begane grondvloer

EPS heb je in allerlei vormen en maten. Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal, maar ook in de bouw is EPS onmisbaar. Je kunt er namelijk uitstekend mee isoleren. In deze video laten we je zien waarom EPS geschikt is voor het isoleren van een begane grondvloer.

Slim Isoleren met EPS: hellend dak

EPS heb je in allerlei vormen en maten. Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal, maar ook in de bouw is EPS onmisbaar. Je kunt er namelijk uitstekend mee isoleren. In deze video laten we je zien waarom EPS geschikt is voor het isoleren van een hellend dak.

EPS in de Loop: zo sluiten we de cirkel

Verpakkingen en bouwproducten van EPS zijn 100% recyclebaar. Sinds kort geldt dat ook voor oud EPS uit sloopprojecten. Voorheen was het niet mogelijk om EPS met de vlamvertrager HBCD te recyclen, maar met de komst van PolyStyreneLoop is dat veranderd. In de nieuwe fabriek in Terneuzen vindt een uniek recyclingproces plaats.

Dit is dé oplossing voor de recycling van oud EPS

Een demonstratiefabriek in Terneuzen start met het recyclen van EPS uit sloopprojecten. Het gaat hier om het unieke project PolyStyreneLoop dat met steun van overheden en heel veel nationale en Europese bedrijven en branches is gerealiseerd. Uiteraard hoort daarbij ook Stybenex, vereniging van EPS-fabrikanten.

Stybenex
De branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-producten.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.