EPS in beeld

In onze video’s brengen we waardevolle eigenschappen van EPS in beeld.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Volg ons op YouTube.

Dit is het surfboard van 100% gerecycled EPS

Het is zo ver. De Plastic Soup Surfer vertrekt voor zijn reis van Oslo naar London om aandacht te vragen voor het probleem van zwerfvuil. Merijn Tinga maakt zijn reis op een surfboard van 100% gerecycled EPS. Op de uitzwaaidag presenteerde Merijn dit innovatieve surfboard.

Steun de surfmissie van Merijn

Het is bijna zo ver! 16 juni begint de 30-daagse tocht van Merijn. Dit doet hij op een surfboard gemaakt van 100% gerecycled EPS. Tijdens zijn windsurf expeditie van Oslo naar Londen brengt hij lege Engelse plastic zwerfafval flesjes terug naar hun thuisland, mét onderweg verzamelde lessen van oud ministers over de invoering van statiegeld. In onze nieuwste video verteld Merijn meer over zijn surfmissie.

Het recyclingproces van EPS

Ontdek waarom EPS het ideale materiaal is voor het maken van kinderzitjes, helmen en… Merijn’s windsurfboard! Met uitstekende schokabsorptie en recyclingmogelijkheden is EPS de beste keuze voor duurzaamheid en veiligheid. In deze video vertelt Peter de Bruijn hoe EPS wordt gerecycled.

Een surfboard van 100% gerecycled EPS

Hoe maak je een surfboard van 100% gerecycled EPS? Over een paar maanden surft Plastic Soup Surfer Merijn van Oslo naar Londen om de gevonden plastic flesjes in Noorwegen terug te brengen naar de bron: de frisdrankmaatschappijen in Groot-Brittannië. Dit doet hij op een surfboard gemaakt van 100% gerecycled EPS. In onze nieuwste video vertelt Merijn meer over het ontwerp- en maakproces van zijn surfboard.

Samen bouwen aan een circulaire toekomst

De kern van het surfboard van de Plastic Soup Surfer werd gemaakt in samenwerking met Stybenex en Synprodo. In deze video vertelt Peter de Bruijn, sales manager bij Synprodo, waarom zij meewerken aan dit bijzondere project.

Van Oslo naar Londen op een surfboard van EPS

Maak kennis met Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer. Van half juni tot half juli surft hij op een board van gerecycled EPS van Oslo naar Londen. Zijn doel? De invoer van het statiegeldsysteem in Groot-Brittannië versnellen.

Slim Isoleren met EPS: begane grondvloer

EPS heb je in allerlei vormen en maten. Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal, maar ook in de bouw is EPS onmisbaar. Je kunt er namelijk uitstekend mee isoleren. In deze video laten we je zien waarom EPS geschikt is voor het isoleren van een begane grondvloer.

Slim Isoleren met EPS: hellend dak

EPS heb je in allerlei vormen en maten. Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal, maar ook in de bouw is EPS onmisbaar. Je kunt er namelijk uitstekend mee isoleren. In deze video laten we je zien waarom EPS geschikt is voor het isoleren van een hellend dak.

EPS in de Loop: zo sluiten we de cirkel

Verpakkingen en bouwproducten van EPS zijn 100% recyclebaar. Sinds kort geldt dat ook voor oud EPS uit sloopprojecten. Voorheen was het niet mogelijk om EPS met de vlamvertrager HBCD te recyclen, maar met de komst van PolyStyreneLoop is dat veranderd. In de nieuwe fabriek in Terneuzen vindt een uniek recyclingproces plaats.

Dit is dé oplossing voor de recycling van oud EPS

Een demonstratiefabriek in Terneuzen start met het recyclen van EPS uit sloopprojecten. Het gaat hier om het unieke project PolyStyreneLoop dat met steun van overheden en heel veel nationale en Europese bedrijven en branches is gerealiseerd. Uiteraard hoort daarbij ook Stybenex, vereniging van EPS-fabrikanten.

Stybenex
De branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-producten.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.