Over Stybenex

Stybenex is de branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-producten. 

Wij stimuleren het gebruik van EPS als isolatie- en verpakkingsmateriaal, want wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste keuze is. We geven voorlichting en zetten eigen studies en onderzoeken op over EPS-toepassingen. Ook doen we mee in onderzoeken van andere partijen in de markt. Als branchevereniging vertegenwoordigt Stybenex haar leden bij overheidsinstanties en tal van andere organisaties en relevante netwerken, nationaal en internationaal.

De EPS-industrie hecht groot belang aan de preventie van plastic in de natuur. EPS is niet schadelijk voor het milieu (immers: 98% is lucht), maar omdat het zo licht is, kunnen kleine stukjes wel makkelijk wegwaaien. Alle leden van Stybenex hebben zich verplicht om te zorgen voor ‘good-housekeeping’ op hun productielocaties en zijn aangesloten bij het milieuprogramma Operation Clean Sweep (OCS). Door hun zorgvuldige transport van EPS wordt verontreiniging van landschap voorkomen. Stybenex spant zich in om verspreiding van EPS-zwerfafval ook op andere plekken, zoals bouwplaatsen, te voorkomen.

Leden

Kingspan Unidek BV

Kingspan is de wereldwijde leider in isolatie- en bouwschiloplossingen voor de bouw van hoogwaardige, koolstofarme gebouwen.

Isobouw

Met airpop® (EPS, geëxpandeerd polystyreen) als basismateriaal voor isolerende bouwproducten zet Isobouw al jaren de trend in efficiënt en duurzaam bouwen.

Van Nieuwpoort EPS products

Als producent en recycler van EPS is Van Nieuwpoort EPS Products al bijna 40 jaar specialist op het gebied van EPS voor de GWW-sector en de woning- en utiliteitsbouw.

VBI Weurt

VBI bouwt mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen.

Bestuur

Het bestuur van Stybenex wordt gevormd door een directielid van elk van de leden. Om de kennis en inzichten van de sector goed te benutten, zijn ook Stybenex Verpakkingen en Eumeps vertegenwoordigd in de bestuursvergaderingen van Stybenex.

Naam Rol Organisatie
M. van de Burgt Voorzitter Isobouw
R. (Rogier) Goes Directeur Stybenex
R. Bierhoff Algemeen lid Kingspan Unidek
W. de Boer Algemeen lid Van Nieuwpoort EPS Products
H. Elsenga Algemeen lid VBI Weurt
W. Roodzant Algemeen lid Groep Stybenex Verpakkingen

Stybenex is lid van EUMEPS.

Stybenex is lid van de Nederlandse Isolatie Industrie.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.