Stybenex bundelt krachten met IVH en EPSbranchen voor de lancering van EPS Cycle

7 juli 2023

Stybenex, IVH en EPSbranchen zijn verheugd om de lancering van EPS Cycle aan te kondigen, een innovatief initiatief dat de recycling van EPS in heel Europa promoot. Als een van de drie oprichtende organisaties is Stybenex trots op haar betrokkenheid bij dit project, dat op 5 juli werd geïntroduceerd en een belangrijke mijlpaal markeert in de toewijding van de branche aan de circulaire economie.

Een gezamenlijke aanpak voor EPS-recycling

EPS Cycle is een pan-Europees terugnamesysteem en recyclingproces dat de verzameling en het hergebruik van gebruikte EPS-materialen stroomlijnt voor de productie van nieuwe EPS-producten. Het primaire doel van EPS Cycle is het bevorderen van de recycling van EPS-materialen uit zowel de bouw- als de verpakkingssector.

Grote lancering op 5 juli

Stybenex, IVH en EPSbranchen hebben EPS Cycle op 5 juli in Kopenhagen gelanceerd. Het goed bezochte event omvatte presentaties van de vertegenwoordigers van de brancheverenigingen. Stybenex was ook aanwezig. Namens de Nederlandse fabrikanten van EPS gaf Rogier Goes een presentatie over de recycling van EPS in Nederland.

Uitbreiding en ambitieuze doelstellingen

EPS Cycle heeft ambitieuze doelstellingen voor uitbreiding. Tegen 2025 streeft het initiatief ernaar om de dekking uit te breiden naar minstens 15 landen, met als visie om tegen 2030 meer dan 30 landen te omvatten. Deze doelstellingen tonen de toewijding van de drie brancheverenigingen om met EPS Cycle op grote schaal impact maken in Europa.

ESPCycle.org als centraal platform

Een belangrijk onderdeel van EPS Cycle is het platform www.EPSCycle.org. Dit platform zal dienen als een centrale bron voor EPS verwerkende partijen die informatie zoeken over de mogelijkheden om EPS te recyclen in alle aangesloten landen.

Stybenex is een trotse partner van EPS Cycle

Stybenex, IVH en EPSbranchen zijn trots om voorop te lopen bij de invoering van de principes van de circulaire economie binnen de EPS-industrie. Met EPS Cycle leggen we de basis voor een efficiënter, toegankelijker en duurzamer EPS-recyclinglandschap in heel Europa.

Volg de ontwikkelingen van EPSCycle op LinkedIn (eng) of Twitter (eng).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter en LinkedIn.

Stybenex
De branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-producten.

Stybenex is lid van de Nederlandse Isolatie Industrie.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.