EPS zorgt voor snelle realisatie Amsterdamse brug

EPS kent veel innovatieve toepassingen. Ook in de professionele bouw. EPS zorgt dat we sneller en hoogwaardiger kunnen bouwen. Dat weten ze ook in Amsterdam. Hier wordt momenteel een brug met EPS-constructie gebouwd. Grootste voordeel? De constructie kan direct in gebruik worden genomen.

Waarom EPS?

In Amsterdam wordt een nieuwe brugverbinding over de Duivendrechtsevaart gerealiseerd. Voor de op- en afrit van de nieuwe Amstelstroombrug is een ophoging van de ondergrond nodig. Omdat Amsterdam te maken heeft met een weinig draagkrachtige bodem is ophoging door een traditionele zandconstructie niet mogelijk. EPS zorgt voor een lichte, zettingsvrije en onderhoudsarme constructie die stabiliteitsverlies in de bodem voorkomt én de weinig draagkrachtige ondergrond ontlast.

Geen tijdverlies dankzij EPS

Het grootste voordeel van een constructie van EPS is dat de constructie direct in gebruik kan worden genomen. Een zandconstructie moet vaak eerst zetten voordat aan de volgende bouwfase begonnen kan worden; dit leidt tot kostbaar tijdsverlies. EPS kent dit probleem niet. Hierdoor wordt de overlastperiode voor de omgeving en het verkeer aanzienlijk verkort. Kortom: een win-win situatie dus!

De brug wordt gebouwd door Van Gelder Groep BV en Mobilis TBI. Kwast Consult verzorgt het geotechnisch ontwerp en een gedetailleerd 2D en 3D legplan en Joosten Kunststoffen levert het EPS, de folie en kramplaten.

De Amstelstroombrug is niet de enige brug in Nederland met een EPS-constructie. Ook in Rotterdam is recent een brug met EPS gerealiseerd. Lees hier het artikel ‘Rotterdamse brug leunt op EPS’.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Twitter en LinkedIn.

Stybenex
De branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-producten.

Stybenex is lid van de Nederlandse Isolatie Industrie.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.