Stybenex over de brandveiligheid van constructies

17 september 2021

De brand in de Milaanse torenflat eind vorige maand roept herinneringen op aan die in de Grenfelltoren in Londen in 2017. Gelukkig zijn er nu geen slachtoffers gevallen, maar de vraagt blijft: hoe kan dit toch gebeuren? Regelmatig wordt dan het toegepaste isolatiemateriaal ter discussie gesteld. Alhoewel ook in Milaan geen EPS is toegepast, vinden we het belangrijk om onze visie te geven op deze discussie. De Nederlandse Isolatie Industrie (NII), waarvan ook Stybenex lid is, noemt het een holistische benadering.

Het brandgedrag van een constructie laat zich niet voorspellen op basis van de individuele eigenschappen van de materialen waar de constructie uit is opgebouwd. Daarom is het belangrijk dat de brandveiligheid van een gebouw holistisch wordt bekeken. Het verbeteren van brandveiligheid is een continu proces. In samenwerking met andere partijen uit de bouwsector zetten de leden van Stybenex zich hier hard voor in. Hoewel Nederland voorop loopt op het gebied van bouwregelgeving en brandveiligheid zijn wij van mening dat het altijd beter kan. Lees hierover meer op de website van de NII.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Twitter en LinkedIn.

Kijk ook eens op SlimIsoleren.nl voor interviews en inspiratie over duurzaam isoleren.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter en LinkedIn.

Stybenex
De branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-producten.

Stybenex is lid van de Nederlandse Isolatie Industrie.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.