Van Oslo naar Londen op een surfboard van 100% gerecycled EPS

19 januari 2023

Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, onderneemt over een paar maanden een wel heel bijzondere expeditie. Op een surfboard gemaakt van gerecyclede kunststof-materialen (o.a. EPS) surft hij van Oslo naar Londen om aandacht te vragen voor plastic vervuiling en de wegwerpmaatschappij. Zijn doel? Statiegeld op kleine plastic flesjes in Groot-Brittannië.

In Nederland is statiegeld op kleine flesjes sinds 1 juli 2021 verplicht, maar in Groot-Brittannië nog niet. Merijn wil in 30 dagen van Oslo naar Londen windsurfen om de Engelse flesjes die hij in Noorwegen vond terug te brengen naar de bron: de directeuren van Engelse frisdrankmaatschappijen.

De kern van het surfboard bestaat uit 100% gerecycled EPS en kwam tot stand in samenwerking met Stybenex. Afgelopen week is het surfboard geproduceerd en gefreesd bij Synprodo in Wijchen.

Het surfboard wordt binnenkort afgewerkt met andere state-of-the-art materialen.

Benieuwd hoe Merijn zich op zijn expeditie voorbereidt en hoe het recyclingproces van EPS eruit ziet? Binnenkort meer over dit bijzondere project!

Foto’s van Marjolein Vinkenoog en Synprodo BV.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over EPS, Stybenex en onze leden? Volg ons dan op Twitter en LinkedIn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter en LinkedIn.

Stybenex is lid van EUMEPS.

Stybenex is lid van de Nederlandse Isolatie Industrie.

Meer informatie?
Rogier Goes vertelt u graag meer over Stybenex en EPS. Mail naar r.goes@stybenex.nl of bel met Rogier Goes op telefoonnummer +31 6 10975826.